Monday, April 1, 2013

Ma teen seda jälle, seekord sõbrale / I'm doing it again, this time for my friend

Mäletate seda talvemantlit, mida eelmisel aastal suure entusiasmi saatel ja närvide kulul endale õmblesin? No vot, ma sidusin end jälle samalaadse projektiga. Seekord teritasin nõelu kevadmantli tarvis, sest mu ilus ja stiilne sõbranna tellis minult ühe. Kuna meil on riietuse osas suhteliselt sarnane maitse, siis loomulikult talle väga meeldis minu talvemantel ja nii ta saatiski mulle tasakesi ühe inspiratsioonipildi mantlist, mille sarnast ta endalegi tahaks. Pildi järgi saab öelda, et tegelikult on see üpriski sarnane minu mantlile, ainult krae on teistsugune. Niisiis võtsin aluseks oma talvemantli lõike ja kohandasin selle sõbrannale parajaks. Ka krae muutsin ära.
Peaks mainima, et üpris lihtne on alustada, kui lõige on enam-vähem valmiskujul juba olemas. Palju vähem ajugümnastikat ja ladusam töökäik. Mu sõbranna on minust mitu numbrit väiksem ja loomulikult lühem, seega lõike ümbertegemine oli oodatust lihtsam.
Kangaks valisime kirju sinakaslilla mööblikanga. Jah, just mööblikanga. Sest see meeldis talle ja mina muidugi kiitsin takka. Mulle on alati meeldinud mõte teha mööblikangast rõivaese. Ja üldse, raamidest välja mõeldes võib leida väga huvitavaid, esialgu omavahel mittesobivaid, kuid hiljem geinaalseid lahendusi. Nii ka selle mantliga. Kuna mööbliriie on paks ja jäik, siis arvestades antud lõiget, mis on printsessi-lõige, ehk taljesse töödeldud ja alt laienev, töötab just mööbliriide jäikus siinkohal hästi, nimelt hoiab see paremini vormi.
Mööblikangas kevadmantlile

Huvitaval kombel leidsin ühel päeval Facebookist pildi kleidist, mis on tehtud väga sarnasest kangast, mis meiegi välja valisime. Kihvt kokkusattumus. Isegi lõikelt on kleit mantlile sarnane.

Kinnitamas varrukat

Nagu pildilt näha siis see tõepoolest hoiab ise vormi.  Ei mingit tülli, ega alusseelikuid. Fun!
Igatahes, praegu pusin varrukate kinnitamisega ja varsti loodan teid kostitada ilusate piltidega!

-------------------------------------------------------------------------------------------

Maybe some of you might remember a winter coat I made last year. Well I am doing it again, this time a spring coat to my friend. When she saw my winter coat, she fell in love with it and asked me to make her similar spring coat. Of course I gladly accepted her request. For fabric we chose rather unusual thick patterned upholstery fabric. She loved the pattern and I was thrilled with exitement to experiment with something different than usual coat fabrics. I used my vintage inspired coat pattern and made some alterations - mainly collar adjustments and of course size adjustments. She is at least two sizes smaller than me. :)
For a strange coincidence, one day I stumbled upon a picture of a dress with very similar pattern and even a colour as our coat. Seemed like a message from the universe. Haha!
Well what I like about that fabric is that its thickness allows it to flare and draws out princess lines really well. You can see it on the pictures above. No need for tulle or underskirts.
Alright, now I am assembling sleeves and soon I hope I can treat you with an eye candy!



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...