Tuesday, November 22, 2011

Talvemantli mulaaz + pildid kangast

Kuna ma teen sellist mantlit esimest korda (eelmisel aastal tegin ühe naeruväärselt lihtsa mantel-keebi, vennanaisele), siis närvirakkude säästmiseks tegin eelnevalt mulaazi valmis. (Mulaaz on nö. mustand, mille peal parandusi teha.)

Ja tegelikult oligi mulaazi vaja, sest see lõige oli minu jaoks natuke suur, nii et pidin seda parandama ja kohandama. Kuna mul oli veel mõte mantli sisse korsetiluud panna, oli lõiget vaja taljest natuke rohkem sisse võtta, et talje välja joonistuks. Lisaks muutsin lõikel kraed, mis oli paras kondiproov, sest ma polnud kindel, mida ja kuidas teha, et tuleks välja just selline krae, nagu sellel vintage lõikel.

Ma arvan, et ma sain päris hästi hakkama.
Siin ka pilt lõikest, mida ja kuidas muutsin, et kui kellelgi peaks ka tekkima huvi midagi sellist teha. Pole just kõige osavam joonestaja, aga enam-vähem aimu saab.

Mitmete proovimiste, lõikamiste ja drapeerimiste tulemusel jõudsin ihaldusväärse kraeni. Loodan, et õigest kangast tehtuna jääb sama hästi istuma.

Siiski üks asi jäi kripeldama. Nimelt, ma polnud märganud, et kommertslõikel on kroogitud varrukas!? Vintage lõikel oli varruka õlaosa klassikaliselt sile aga tänapäevasel lõikel kroogitud. Selle avastuse tegin, kui olin esimese varruka külge õmmelnud.

Mis ei ole iseenesest kole, aga selgelt mitte see, mis mina oma vaimusilmas ette kujutasin. Nii et nüüd ma pean veel koera sabast ka üle astuma, varruka korda tegema ja päris mantliga pihta hakkama.

Ahjaa... Mantlist rääkides...siin on pilt šokolaadipruunist kangast, mida lubasin. Kaameraga sain päris tõetruu värvi, kuid reaalsuses on värv siiski veel tumedam.
 Praeguseks kõik. Tagasi õmblema ja varsti magama. Mõne päeva pärast raporteerin järgmistest arengutest.


P.S. Täitsa tore on korsettidele vahelduseks ka midagi muud teha. :)




5 comments:

  1. Jälgin meelsasti põnevat loomeprotsessi.
    Kangas paistab olevat huvitava tekstuuriga.
    Jõudu ja nobedaid näppe!

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Edu projektiga ja ootan huviga järge!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...