Friday, February 10, 2012

Kas mu puusapadjad teevad mind paksuks?

Aitäh kõigile pöidlahoidjatele siin ja Facebookis! Tänu teile suutsin mitmel korral end kokku võtta ja keerukatest kohtadest üle saada.
Nagu küsitud ja lubatud esitlen mantlit enda seljas, et näha kuidas see päriselt istub.





 Kui mantli õmblemine oli veel pooleli, siis mu mees kahtles sügavalt, kas neid puusapatju üldse vaja on. Ta arvas, et need teevad mind "jämmeks" ja ma näen välja nagu labidas. Mõned sekundid pärast pingsate pilkude vahetust tõdes siiski, et see mantel näeb ilus välja, ja et ma olen ikkagi tubli.
Siis ma näitasin talle pilte Diori New Lookist.
1947. aastal tuli Dior välja oma esimese kevad-suvise kollektsiooniga. Väljend "New Look" jäi selle kollektsiooni külge tänu "Harper´s Bazaari toimetaja välja öeldud lausele: "It´s such a New Look!" Selle uue stiili põhiliseks tunnuseks oli alla põlve ulatuv klošš-seelik, lopsakas büst ja peenike piht - ühesõnaga liivakellafiguur. Laiad puusad saavutati teadagi - puusapatjadega. Vintage lõige, millest oma mantli jaoks inpiratsiooni sain on "New Look" stiilis. Nii et puusapadjad, ei pidanudki jätma loomuliku muljet, peaasi, et talje peenem näiks. Korseti kandmine aitas ka kaasa muidugi (see oli põhjus, miks alguses plaanisin mantli sisse korsetiluud õmmelda). Puusapatju kasutati, et saavutada moodne figuur, nii nagu tänapäeval on moodne 0-suurus. Ainult, et peenemaks on end palju raskem teha, kui paksemaks. Onju?



















Dior on üks mu lemmikuid disainereid. Kusjuures viimane Diori kollektsiooon tundub mulle nagu tagasivaade "New Look´i"
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kübar Mardilaadalt
Sall isalt ärandatud
Pruun nahast käekott kuulus mu vanaemale

Diori pildi http://www.invisiblebooks.com/dior.htm

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...