Saturday, June 29, 2013

Ammuta inspiratsiooni tänavustest Pärnu Hansapäevadest!

Ma pean tunnistama, et eelmised kaks aastat on nii Pärnu Hansa- kui ka Gildipäevad mulle pettumuse valmistanud. Jäägitult truu käsitööarmastajana ei ole ühtegi Päeva ega Laata vahele jätnud, mistõttu pisitasa hakkasid häirima pidevad kordused ja üksluine pilt. Ma saan aru, et käsitööliste ring on väike ja enamus käsitöölisi püüavad iga aasta osaleda ühel või mitmel käsitöölaadal, mis minule kui külastajale tähendab ühtede ja samade nägude ja toodete nägemist. Kui ma kaks aastat tagasi ei vajanud humoorika sõnumiga uksesilti või keraamilist vaagent, siis suure tõenäosusega ei vaja ma neid ka täna.


Ajapikku olen muutunud nõudlikumaks, mitte ainult enda loomingu suhtes aga ka teiste loomingu suhtes. Seda suurem on mu nördimus, kui näen pidevalt ühtesid ja samasid asju laadast laata ja aastast aastasse.

Selle aasta Pärnu Hansapäevad on õnneks meeldiv erand. Eile laadal jalutades olin rõõmus, et nii mõnigi toode pani mu silmad särama. Sestap, võtsin kaamera näppu ja läksin täna jälle laadale, et jäädvustada parimad palad, et neid teiega jagada.

Siin on huvitavamad tooted minu isiklikust ilumeelest lähtuvalt:

Vahvad Jutekotid (jutekott.ee)
Vaselised   Vaata Facebooki lehekülge (link avaneb uues aknas)


Kodarrahad


Kangalaegas  Vaata Facebooki lehekülge (avaneb eraldi aknas)
 Kangalaeka valikust meeldis mulle enim pildil nähtav lilla kleidiga neiu pross. Ma armusin sellesse prossi esimesest silmapilgust!

Linased saapad!?!?!!! Kihvt!

Läbipaistvad erikujulised rahakassad
Tsikkel-kiik võidab iga issi südame
Stiilsed lasteriided Emma and Theo (link)
Ja siis palju huvitavaid ehteid...


Puidust kõrvarõngad, mu lemmikud

See pruun öökull üleval stendil!

Ühest küljest olen õnnelik nähes kvaliteedi tõusu, kuid teisest küljest, avastades, et kvaliteedi tõusus on oma roll mängida välismaalastest müüjatel hakkas hinges midagi kripeldama.
Nimelt, panin tähele, et paljud just mulle silma jäänud tooted olid välismaiste müüjate lettidel. Hansa Liit keskajal hõlmaski erinevaid riike, nii et selle vastu pole mul midagi aga imelik tunne tekkis, kui välismaalaste kaup oli huvitavam ja uudsem kui meie oma. Aga õnneks oli tegu vaid mõne näitega.

Hansapäevad kestavad veel pühapäevani, nii et soovitan soojalt homme veel läbi astuda kellel võimalik. 

Head inspiratsiooni!

---------------------------------------------------------------------------------------------------

This weekend we have traditional Hanseatic Days Festival in town. It's annual event where crafters from Estonia and other near countries come together to sell their craftsmanship. As I am loyal customer every year I am practically familiar with many crafters and sellers I see year to year. Therefore, I have got bored a bit by all these same goods I consntantly see.
Fortunately, this year I am very pleased with festival, because I saw quite a few great things I would have bought if I would have had spare money. Up front I added pictures of things I liked most - eco-bags, jewelleries, kids clothes and boots of linen!
I can say that this year festival is well succeeded and it was interesting for both parts - sellers and customers!


2 comments:

  1. Mulle meeldisid väga igasugused linased kleidid. Ei näe kõik sellised folgihipi omad enam välja nagu kunagi ( mulle tundub:D).Ma kujutan ette, et selliseid on suvel väga mõnus kanda.

    ReplyDelete
  2. YOU ARE INVITED TO FOLLOW MY CHRISTIAN BLOG

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...