Tuesday, August 12, 2014

Maailma parima tordi retsept õmblusblogis

Viimased neli-viis nädalat on olnud töised, kuid kahjuks mitte õmblemisrindel. Mu vend tuli puhkuse ajaks Pärnusse maja renoveerima ja mina olin tal abiks. Enamasti käisin tolmuimeja ja harja-kühvliga ta järel ehitusprahti koristamas, hiljem aitasin laudu seina lüüa ja värvida maja uut fassaadi. Seetõttu pole ma korallikleiti õmmelda jõudnud.

Venna puhkuse lõpuks saime pool majast valmis ja selle tähistamiseks tegin oma kõige lemmikumat - marja-halvaatorti.
Naljakas on see, et ma olen väga halb kodukokk. Ma küll oskan teha tavapäraseid asju, aga niipea kui ma püüan katsetada midagi uut, kukub see kehvasti välja. Ei aita ka kolmandat või neljandat korda katsetamine. Tahan, mis ma tahan, aga ei ole mina loodud toiduga toimetama.

Siiski, see marja-halvaatort on tõesti ainus söök, mis mul superhästi välja tuleb. Selleks pidin ma ka vähemalt viis korda käkki kokku keerama, enne kui midagi söödavat välja kujunema hakkas. Kusjuures, mulle absoluutselt halvaa ei maitse, aga selle tordi sisse sobib see ideaalselt.

Jah, see on mul õmblemisblogi aga teate mis?

Siin võiks olla ka üks tordiretsept!

Ausõna, see on parim tort, mis ma iial söönud olen. Ja kui mina, saamatu nagu ma olen, sellega hakkama saan, saavad kõik teised ka.

Marja-halvaatort

Põhi:
1,5 pakki Kalevi šokolaadimaitselisi küpsiseid
120g korralikku võid

Esmalt purustada küpsised. Köögikombainiga on vast kõige lihtsam aga mina tegin seda tavalise pudrunuiaga, sest mul pole moodsat köögitehnikat. Sulatada või ja segada küpsisepuruga ühtlaseks massiks. Suruda ühtlaselt see mass lahtikäiva koogivormi põhja. Enne võiks ka küpsetuspaberi alla panna. Tõsta vorm külmkappi, kus see taheneb.

Kate:
2 vanilli kohupiimakreemitoru
200ml vahukoort
150g halvaad
10g zelatiini (mina kasutasin agartiini, sest see on taimne ja sobib mulle rohkem)
2spl suhkrut
marju erinevaid, nii palju kui süda lustib

Vahustada vahukoor suhkruga. Segada juurde kohupiimad ja murendatud halvaa. Zelatiin/agartiin valmistada tavalise rutiini järgi (pakil peaks valmistamisjuhend märgitud olema). Mina ootan, kuni see natuke jahtub ja siis segan vahukoore-kohupiimakreemi segu hulka, et agartiinist tükke ei moodustuks.
Valan umbes poole segust põhjale ja uhan mustikaid-vaarikaid-punaseid-musti-valgeid sõstraid peale. Siis valan ülejäänud segu ja jätan külmkappi 4-5 tunniks (parem üleööks) seisma.
Pealt võib kaunistada samuti kõikvõimalike marjadega.


Retsepti päritolu kohta ei oska midagi öelda. Sain selle emalt.
Maitseb taevalikult!


Mis puudutab nüüd kleidi õmblemist, siis ma ei tea, millal ma sellega töö kõrvalt tegeleda saan. Pealegi, ehituse käigus vigastasin oma paremat kätt (mis tegelikult on mul aastaid tagasi samuti korra trauma üle elanud) ja mul on viimased kaks nädalat iga päev käsi valutanud. Vähegi kätt pingutavamaid töid on valus teha, sest valu liigub randmest nii küünarnukki kui ka sõrmedesse. Ei ole veel arstile jõudnud, sest maja oli tarvis enne ära värvida. Niisiis värvisin läbi valu, sest see oli oluline valmis saada aga kleit nii oluline pole. Jätan selle tahaplaanile ja püüan käele natuke puhkust anda. (Praegu on isegi valus kirjutada...)
Ma ei teagi, millal ma midagi arukat siia jälle kirjutada saan...
 
Laura on kurb...

Aga hea söök teeb tuju paremaks. Proovige ka seda torti teha ning kirjutage kuidas maitses :)



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...