Sunday, March 4, 2012

Ühe korseti lugu

Ligi kuu aega vaikust blogimaal.... See saab tähendada vaid üht. - Et mul on palju tegemist. Ma loodan, et te mõistate mind.

Küllap osad teist on juba näinud minu Facebooki lehel mõningaid pilte ühest lillast korsetist, millega viimased paar kuud vaeva olen näinud. Facebooki on pilte lihtsam üles panna aga blogisse tahtsin teha ühe tervikliku postituse ja seetõttu läks sellega ka aega.

Kuna ma olen nüüd ametlikult ettevõtja, siis peab mu ettevõttel olema ka soliidne kodulehekülg. Ma töötan siiani selle kallal, kuid esimene asi, mis valmis peab saama on pilt kodulehe esiküljel. Sellest siis ka alustasin.

Jälgides pidevalt nö. ülemaailmset "korseti-skeenet" jäi mulle silma üks prantsuse korsetimeister, kelle omanduses on pehmelt öeldes kadestamisväärne antiiksete korsettide kollektsioon. Loomulikult ei ole ta jätnud juhust kasutamata ja ta on võtnud neilt lõiked maha, et neid siis levitada. Sealjuures, hea on see, et tegu on vabavaraga, nii et minusugune ettevõtja võib müüa piiramatus koguses korsette, mis on tehtud nendest lõigetest.

Valik oli raske, sest eelarve oli piiratud, kuid lõpuks otsustasin kolme lõike kasuks, mis olid minu silmis võimalikult väljakutseid pakkuvad.
Nad erinevad üksteisest mitmete väikeste detailide poolest, mida märkab vaid asjasse süvenenu, ja ma leian, et mul on nendest üht-teist õppida.

Alguses plaanisin kodulehe reklaamkorseti Ref N-i baasil teha, kuid modelli keha oli iseenesest piisavalt "keeruline", et ei olnud mõtet ennast ülepeakaela probleemidesse mätsida. Oleks veel meeltesegaduses käega löönud... Nii et ostustasin hoopis Ref Z-i kasuks.

Lõiked ise on väga hästi joonestatud ja sümbolid kergesti mõistetavad. Ka korsetti kokku õmmelda oli kerge, nii et soovitan igati proovida, kellel õmblusalaseid teadmisi rohkem ja natuke raha üle.

Kuna lõige on sellest suuruses nagu on vastav antiikne korsett, siis on selge, et tänapäeva naise jaoks on vaja seda muuta. Nii hakkasime mulaaziproovidega pihta.
Mitte veel täiuslik
Ma muutsin seda lõiget nii palju, et originaalist ei jäänud praktiliselt midagi järgi. Aga see ei olegi oluline. Oluline on ideaalne istuvus ja loomulikult kehatüübiga vastavus.

Kui mulaaz paigas, sain alustada päris korseti õmblemisega. Selleks oli mul välja valitud kameeleon-lilla toorsiid ja kontrastiks valge pits.

Kuna kangast jäi natuke üle, palusin oma tuttaval pildistamise tarvis samast kangast ka juuksekaunistuse teha. Sellest kirjutan veel hiljem. (Pange tähele, et eelmisel pildil ja järgmisel pildil on sama kangas, kuid erinev valgus, mis paneb kangast värvi muutma).
Võtab kuju
Kanaleid tuli päris palju õmmelda, kuna sellesse korsetti tuli tavalisest rohkem luid.
Peaaegu valmis

Mannekeenil. Kinnitustikand veel tegemata. Siin pildil on näha ka juuksekaunistust, mille mu tuttav valmis tegi.


Ma olen lõpp-tulemusega väga rahul. Minu jaoks on peamine, et liivakellafiguur välja tuleb. See on ainus põhjus, miks ma üldse korsettide õmblemisega vaeva näen. Kui ma kliendile korsetti teen, siis arvestan ma sellega, et enamus kliente valivad ise millise kujuga nad oma korsetti tahavad. Kuid seekord oli mul voli teha seda, mida ise tahan. Ja mu modell on nagunii korsetikandja, nii et ta kandis ka minu korseti hästi välja.

Siin me siis oleme - pildistamise sessioonil.


Päris pilte pole veel kätte saanud. Jääme ootele.
 

4 comments:

  1. Fantastiline pilt on see viimane, Huvitav, mida sa sel hetkel mõtled...?
    Jätkuvalt jõudu-jaksu ja mul on nii hea meel su tegemistest kuulda! Korsett on muidugi super ja lähevad järjest paremaks :-)

    ReplyDelete
  2. Võimas!

    Oot, miks tänapäevasele naisele nii palju ümber peab tegema - uudishimu võtab silmanägemise.

    Pilte ootan ma ka, kannatamatult :)

    ReplyDelete
  3. Väga kihvt ja super töö. Vot ise sooviks ka just selles stiilis korsetti. Lihtsalt super ja ikka jõudu ning jaksu sinu tegemistes! Kui ainult selle vajaliku raha kokku saaks, siis olen sul ukse taga :D
    Diana

    ReplyDelete
  4. Liina, sel hetkel ma vist mõtlesin, et kas parem on kui ta jalg on ees või taga, sirge või kõverdatud :D

    Ieska, kaks sajandit tagasi olid naised lühemat kasvu ja kuidas seda nüüd öeldagi... vormikamad. Ehk antiik-korsetid kipuvad tänapäeva naisele olema taljest liiga kitsad, kuid puusast ja rinnust jälle liiga laiad. Antud korsett oli isegi rinnakale modellile rinnust liiga lai. Puusaosa samuti. Talje tegin siiski kitsama, kui originaal-lõige. Aga see on ka haruldus. Enamus antiik-korsettide taljemõõdud on 50-55cm ringis. No ja siis kehatüvi üldpikkus on ka erinev - vanasti oli naise kehatüvi lühem, tänapäeval pikem. :)

    Diana, ei jõua ära oodata millal saan Sulle midagi erilist teha. :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...