Tuesday, March 27, 2012

Keskajahõnguline (kui lubate) vöökorsett/ Medieval cincher

"Kui lubate" tähendab meelevaldset seost keskajaga, mis on puhtalt subjektiivne.

Tegelikult tegin selle korseti oma põhikooliaegsele klassiõele, kellel oli suvise Castle Fest-i jaoks see mõeldud. Ma ei tea, küll mis üritusega tegu, kui loogiliselt järeldades ilmselt fantaasia, keskaja, D&D jm. taolise festival. Korsett pidi olema pruunist nahast ja nii me leidsime kohalikust kaubandusest pruuni kunstnaha, mis oli üllatavalt tõetruu väljanägemisega.

Lõikelt lihtne vöökorsett, mida on hõlbus kanda vööna kleidi või pluusi peal. Konstruktsioonilt sama tugev ja kvaliteetne, nagu kõik ülejäänud korsetid, mida ma teen. Tugevduseks korsetikangas, taljetugevduspael, ees ja taga lamedad terasest luud ja kurvides spiraal-luud. Antiik-kuldsed öösid kinnituseks ja kandiks teistsugune dekoratiivpael, mille sarnast pole enne korsetil kasutanud. Kahjuks ei tulnud selle peale, et võtta lähivõtteid detailidest - piltide pealt ei paista eriti välja.

Õmblesin kunstnahka esimest korda. Kunstnaha õmblemisel kehtivad veidi teistsugused reeglid, kui tavalise kanga õmblemisel.

* Esiteks kunstnahka ei anna pressida. Natuke harjumatu oli õmmelda ja mitte pressida, sest pressimine on rõiva õmblemise juures kõige tähtsam asi. Isegi tähtsam kui õmblemine ise!
*Iga nõelatorge jätab jälje. See tähendab, et valesti õmblemist ja lahti harutamist ei saa endale lubada, sest sealt, kus on korra juba õmmeldud jäävad augud näha.
* Õmblusmasin vajab pidevat tähelepanu ja seadistamist. Ma ei tea, kas viga oli minu masinas, või milleski muus aga niidipinge läks ikka ja jälle paigast ära. Seda, et nahk talla all edasi ei liigu olin endale juba alguses teadvustanud.  Murdsin ka ühe nõela õmblemise käigus ära.
*Sammu pikkus peab kindlasti olema pikem. Kui tavalist kangast hoiavad paremini kinni lühemad pisted, siis naha puhul kehtib reegel - mida vähem auke seda parem.

Ilusat kevadet!

P.S. Kas ma olen ainus, kes pole kunagi oma kehal tundnud kurikuulsat "kevadväsimust"? Minule annab kevade tulek just rohkem energiat juurde.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------


I made this little cincher for a former classmate, who wanted to wear it in a Castle Fest. I don´t know what kind of festival this is, but I imagine it has something to do with medieval, fantasy, steampunk, D&D`s a.s.o. So cicher had to be brown and leather. Fortunately we found a perfect match from the local fabric shop.

This cincher is based on a very basic pattern, and it is very versatile. It can be worn as a belt on a dress or on a blouse. The construction is as high-quality as all my other corsets. It includes cotton coutil, waist tape, flat steels on front and back and spiral steel in curves. On the back it has antique gold two piece eyelets and binding is unusual decorative ribbon, which I have never used before. Unfortunately I forgot to take close shots of details.

I sewed faux leather for the first time. Sewing faux leather is a little bit different than sewing other fabrics.
* Firstly you cannot press leather. Pressing is essential step in sewing garments, therefore it was a little bit unusual to not press after sewing.
* Every stitch leaves a mark. That means that you can´t let yourself to sew wrong and pick seams up, because picked seams leave holes in the fabric.
* The sewing machine needs your attention more than it usually does. I don´t know if the problem was the machine or what, but thread tension needed to be adjusted over and over again. Also, I broke a needle during sewing.
* The stitch length has to be longer. Regular fabric is stronger with small stitches but when sewing leather less holes is better.

Have a beautiful spring, everybody!
P.S. Am I the only one who has never felt infamous “spring fatique”? I don´t know, spring brings me always more energy than any other season.

2 comments:

  1. Kunstnahaga kipubki see niidipinge jama olema, ise olen päris palju asju pooleli jätnud sellepärast. :D Aga nagu näha siis Sina oled väga hästi hakkama saanud!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lohutav kuulda, et minu masin pole ainus, mis naha õmblemisel takerdub.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...