Sunday, May 13, 2012

Ribakorsetist ja Etsy leiust/Ribbon corset in progress and an Etsy find

Heihopsti!

Kuidas emadepäev möödus? Loodan, et kõigil on emade ja vanaemade küpsetatud koogikestest isu täis söödud. Vanaemasid mul enam ei ole, nii et mina käisin oma emaga, moodsad nagu me oleme, sushisid söömas, mina pärast ägasin ja veeresin nagu pall.

Aga hoolimata vimkadele, mis elu mulle ette viskab olen positiivselt meelestatud ja teen suveks plaane. Mitte küll mingeid reisi- või puhkuseplaane, oo ei, enne jäätub põrgu ära, kui mina endale puhkust saan lubada. Hoopis tööplaane teen. Tahaks endale õmmelda maani pika maksikleidi, vanaemaliku päevitusülikonna (just-just, tol ajal ei olnud ju ujumistrikood, sest daamid käisid rannas pigem õhuvanne võtmas, kastes vahelduseks end väiksesse lahesoppi) ja loomulikult korsette, korsette ja veelkord korsette. Umbes kaks aastat tagasi tegin endale ühe päevitusülikonna, kuid see kukkus liiga lai välja, nii et vette minnes võis sellesse ära uppuda :D Nii et plaanin korduskatsele minna.


Täna jätkan ribakorseti teemadel, kuid enne veel, ei saa mitte vaiki olla... PEAN eputama hiljutise vintage leiuga, mille soetasin Etsy vahendusel. Selleks on 1954. aasta tütarlaste mantli lõige! Juhuu! Raske on kirjeldada seda tunnet, kui juhuslikult sattusin Etsys sellele lõikele. Ma ju sain alles möödunud talvel valmis taolise talvemantliga ja mul oli kange tahtmine oma lapsele samasugune teha, kuid ei teadnud, kust leida taolist lõiget lastele. Mu süda peksles, ila voolas ja silme eest jooksid läbi pildid sellest kuidas oma tütrega linna peal jalutades kõikide möödujate pilgud endale tõmbame. OOO... Ma vist jätan endast tühisusekuninganna mulje, kuid mis seal siis ikka, mis iganes meele rõõmsaks teeb. Igatahes, nüüd on see lõige minu kodus, kuid õmblemisega ei kiirusta, sest see on ainult ühes suuruses ja selleks on 6, mis tähendab umbes 6 aastase lapse kasvu, nii et las laps veel kasvab.

Nüüd, kui süda on pekslemise lõpetanud saan jätkata rahulikumal toonil. Ribakorsett. Nagu eelnevalt mainitud, eristab seda korsetti klassikalistest korsettidest kangaribadel põhinev konstruktsioon.


Sellel pildil on ribad üksteise külge juba kinni õmmeldud, kuid esiosa tagaosa külge veel mitte. Esiosa ja tagaosa eraldavad külgedel musta värvi satiinribad, kuhu sisse saavad ka luud pistetud. Keskele, nagu näha tuleb kinnisluu. Selliselt näeb siis ribakorsett välja laialilaotatuna.

Järgmisel pildil on esiosa ja tagaosa juba ühendatud. Musta satiinpaela laius annab ruumi reaalselt neljale üksteise kõrval asetsevale luule. Kui tähelepanelikult vaadata, siis peaks näha olema, et olen ka luude jaoks kanalid sisse õmmelnud.


Selle korseti teen 76cm-se ümbermõõduga taljele. Dekoratiivset riba läheb natuke üle kolme meetri. Kuna taoline korsetistruktuur on üsna kerge, siis mingeid erilisi taljetransformatsioone oodata ei ole. Ribakorsett on puhtalt dekoratiivne, mistõttu sobibki kanda aksessuaarina, mis kergelt taljet defineerib.

Neile keda huvitavad detailid:

Kuldne mustriline pael on 5cm lai.
Must satiinpael 7.5cm lai.
Kinnisluu saab olema 24 cm pikk.
Tegelikult oleks siia sobinud kuldsete nuppudega kinnisluu, kuid hetkel oli mul varudest võtta vaid hõbedat värvi ja ei hakanud kuldset tellima, nii et loodan, et see ei riiva liialt silma

Mõne päeva pärast uued pildid korsetist
Seniks head algavat nädalat kõigile!

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hi everybody!

How was your Mother's day? I hope that you all spent a lovely day with your mothers and grandmothers. My grandmothers are no longer with us, so I went with my mother, modern as we are, eating sushi. After that I was so full of sushi's that I probably won´t be eating them any time soon.

But despite lemons life gives me I stay positive and make plans for the summer. Although not any travel or holiday plans, oh no, I can get a vacation when hell freezes over. Instead, I make work plans. I would like to sew myself a long maxi dress, an old-fashioned bathingsuit and, of course many-many corsets. About two years ago I made a bathingsuit for myself, but it turned out too wide, so I plan to make another, better one.


Today I will continue with ribbon corset, but before, I wanted to share my happiness with you. I was browsing Etsy the other day and found something amazing  - a vintage Simplicity 1020 pattern for toddler girls coat, dated 1954! Yee-haw! It is difficult to describe the feeling I had at the moment, after all, last winter I finished my winter coat and I really wanted to make something similar to my daugther too but did't know where to find same pattern for children.  Now I received this darling, but I will not rush into it because it is for one size 6 so I let my daughter to grow a little bit.

Now, let's move on to ribbon corset. As previously mentioned, ribbon corsets differ from classic corsets for their design, which is based on ribbons or fabric strips.


 
In this picture ribbons has been sewn closed, but front and back sections are't connected yet. Front and back sections are separated with black satin ribbon in which the bones will be slide in also. The center will have the busk. So this is how it will look like when laid flat.

I the following picture the front and the back are already connected. Black satin ribbon has just enough width to fit four boning channels. If you look closer, you should see that boning channels are already sewn.




This corset is made for 76cm waist. A little over three metres of decorated ribbon is needed for making this corset. As such construction is quite light, you should not expect any special waist transformations. Ribbon corsets are purely decorative, so one might wear this as an accessory-piece, which only slightly accentuates the waistline.


For those who are interested in details:

Decorated ribbon is 5cm wide.
Black satin ribbon is 7.5cm wide.

Busk will be 24 inches long.
In fact, gold busk will be better for this one, but I have silver one at the moment, so I hope it won't be jarring me or anyone else.



New pictures soon coming up
Until then, have a great week everyone!


 

Thursday, May 3, 2012

Lõpuks jõudsid kauaoodatud pildid kohale / Finally, the proffessional pictures are here


Pildid on ilusad! Olen rahul nii fotograafi kui ka modelli tööga. Kõik on nii nagu peab.

Minu jaoks on oluline, et modell ei oleks nö. tavamõistes modell ehk proffesionaal, kes omab moetööstuses nõutud parameetreid ja välimust. Mul on hea meel, et läbi oma töö saan anda kasvõi imepisikese panuse selles suunas, et moemaailmas propageeritaks tervet, kurvikat ja lopsakat figuuri. Oma toodete pildistamisel kasutan kohalikke naisi, kes pole tõenäoliselt kunagi modellindusega kokku puutunud, et kõikidel ülejäänud naistel on end nendega lihtsam samastada.
Modell, keda te nendel piltidel näete on kõike muud, kui tüüpiline modell. Alustades pikkusest (158cm) lõpetades puusaümbermõõduga. Mhmh! Samas korsetid ei ole ka tüüpilised rõivaesemed, nii et kõik klapib.

Tehnilist juttu ka.
Korsett on valmistatud kameeleonlillast toosiidist. Tugevduseks must korsetikangas coutil. Kaunistatud kreemikasvalge pitsiga ja viimistletud kinnitustikanditega. Korsetis on kokku 24 luud,millest 6 on tugevad lamedad terasest ja 18 spiraal-luud. Kinnisluu ees ja kaheosalised öösid taga. Sees on nagu alati taljetugevduspael ja nööride taga nöörikaitsepaneel.
Lõikeks on kasutatud antiikse korseti pealt maha võetud lõiget
   
Kõik oli nii tore, et ei jõua ära oodata, millal saab jälle mõne fotosessiooni korraldada.

Naine, kes teab, mis ta väärt on...
...ei lase end moevooludest mõjutada.
Ta teab, kuidas riietuda nii...
...et säilitada talle omane müstiline aura...
...jäädes samal ajal naiselikult õrnaks.
Kõik peab olema ideaalne
Täiuslikkuseni paigas
Et tunda end nagu Hollywoodi staar
Ajatult säravana!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Finally I got my hands on the pictures we made a few months ago for my soon-to-be launched website. And these pictures are awesome. I am very pleased with them. Everything is exactly like it needs to be.

It is important to me that my models are not typical or professional models. I am glad that through my work I can have even a very slight effect on fashion industry towards healthier body image. For modelling my designs I will always use local women, who probably don't have any experience in this field, so every other woman can relate to them.
The model in these pictures is not a typical one - she is only 158cm tall, but has an amazing bubbling personality.

Some stats
This is a cerise dupioni raw silk corset with cream lace and cream flossing. Strenght layer is black coutil. It has a total of 24 steel bones - 6 are flat steels and 18 are spiral steels. In front it has a busk and at the back there are two piece grommets. It also includes built in waist tape and modesty panel. Pattern is from Atelier Sylphe Patterns.


Tiim/Team:
Photo: Meisi Photography https://www.facebook.com/MeisiPhotography 
Corset: Domina Mirabilis Korsetid
Model: Greetel Lee
Lingerie: Kaylen Marie`s Exclusive Silk Lingerie https://www.facebook.com/kaylenmarie.eu
Hair: Küllike Tilk
Make up: Monika Anniko


Tuesday, May 1, 2012

Avastamas uusi maid korsetinduses/ discovering corsetry

Terekest lugejad!

Viimasel ajal on mul olnud kiire. - Tellimuste täitmine, ettevõtte administreerimine, logo välja mõtlemine ja lapsega tegelemine on need tüüpilised igapäeva asjad. Nagu nendest veel vähe, pigistan vahele blogide lugemise, unistamise ja uute ning põnevate projektide elluviimise. Sellist lauset nagu "mul on igav" ei ole ma vist kunagi kasutanud aga mõte "mul ei ole aega" on minu pähe siginenud viimase kolme aasta jooksul.

Eelmisel suvel alustasin ribbon ehk paelakorseti/lintkorseti?? (no ei suuda ära otsustada, kuidas eesti keeles õigem oleks) tegemist. Tol korral jäi see muude kohustuste tõttu pooleli, kuid nüüd võtsin selle uuesti käsile, sest see on ikkagi hoopis teistsugune korsett ja kui selle õmblemine mulle istub siis miks mitte lisada see oma toodete hulka.

Lühidalt, selliseid korsette tehti enamasti lintidest või kangaribadest. Mina valisin kuldse tagapõhja ja musta lillemotiiviga  5cm-se dekoratiivpaela. Luude jaoks musta laiema satiinpaela. Kinnitustikandiks kuldse mulinee.
Luud lähevad siis ainult külgedele, musta satiinpaela sisse. Kinnisluu ees ja öösid taga on samuti musta satiinpaela sees. Hetkel polegi rohkem pilte näidata, kuid paari päeva pärast loodan lisada konstruktsiooni etappidest illustreerivaid fotosid koos selgitava tekstiga. Rohkem ma praegu ei kirjutakski, magamise aeg tuleb peale. Olengi väsinud. Vabandan, et seekordne postitus lühikeseks jääb. Loodan, et järgnevad postitused korvavad selle.


------------------------------------------------------------------------------------------------------


I've been very busy lately - catching up corset orders, managing my business, creating a logo and raising my child - those typical everyday things. Like there's not enough - I try to squeeze in reading blogs, daydreaming and picking up interesting projects. I guess I have never said "I´m bored", but "I have no time" has been in my thoughts for about three years now.

Last summer I tried to make my first ribbon corset. But due to many other commitments I never finished it. Now I'm making another attempt, because I want to know how it is to sew this kind of style and maybe I will add this to my other corset styles I'm offering.

Historically, these kinds of corsets were made of ribbons or fabric strips and are quite light to wear, because boning is usually included only to sides. For this project I chose a gold ribbon with black motifs, an extra wide black satin ribbon and gold embroidery thread for flossing. I think I have more pictures of construction details within a few days, so stay tuned.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...