Thursday, June 16, 2011

Ei saa mitte vaiki olla...

Käisin täna Pärnu Keskuses II korrusel asuvas rõivapoes Sarm. Ma juhtun väga harva rõivapoodidesse, sest esiteks mul pole aega, et shoppata ja teiseks mulle meeldib osta pigem kasutatud rõivaid. Juhuslikult jalutasin eelmainitud poest mööda ja minu pilku püüdsid ühed triibulised kleidid, mida ma olen ennegi näinud. Tegu oli Keerukoja kleitide ja seelikutega, mis oma konstruktsioonilt on väga huvitavad ja uudsed. Olin lugenud nendest Pärnu Postimehes ja sellest peale olen tahtud neid kleite isegi proovida. Point on siis selles, et kleidid on kokku õmmeldud diagonaalis väljalõigatud kangaribadest, mistõttu peaks valmisrõivas väga hästi istuma selga kõigile kehatüüpidele - nii saledatele, kui ka vormikamatele. (Tsitaat nende kodulehelt: "Idee oli teha seelik, mis istuks suurepäraselt nii saledatele kui ka tõelistele naistele ning oleks kaunis ja naiselik." -Keda peetakse silmas "tõeliste naiste all"? Kas saledad ei olegi tõelised naised?) Hea küll, sõnastuse pärast ei hakka pikemalt norima, kuigi see solvas mind natuke. Olen sale jah ja olen ka "tõeline naine"!

Astusin siis poodi sisse ja võtsin ühe pika ja ühe lühikese puuvillase rahvarõiva triibu(oli vist Äksi triibu?) kleidi. Proovisin mõlemat selga ja need olid tõesti ilusad. Eriti ilus oli pikk kleit. Sain aru ka milles seisneb nende fenomen. -Need tõepoolest komplimenteerivad mu figuuri. Istuvad hästi seljas ja varjavad/rõhutavad just seda mida vaja. Aga....

Ma ei ole kunagi oma elus nii ebamugavat kleiti veel kandud. See oli paras ehmatus ja eneseimetlemisele järgnes kohe "appii!" reaktsioon. Proovisin seda palja keha peale. Ainult aluspüksid ja rinnahoidja olid all. Ja see kleit kriipis mu keha. Kuna tegu oli 100% puuvillaga, siis ei saanud mul olla mingit allergilist reaktsiooni kanga vastu nagu müüja arvas. Põhjus oli hoopis õmblustes. Kuna kleit on põhimõtteliselt ribadest kokku õmmeldud, siis sellel on pahupoolel TUNDUVALT rohkem õmblusi, kui tavalistel kleitidel. Need õmblused ulatusid üle kogu mu keha ja sel hetkel tundsin puudust voodrist. Ma arvan, et igal korralikul kleidil peab olema vooder. Mingid Zara ja Vero Moda kleidid võivad ka ilma läbi ajada, sest nad on odavad masstoodangud. Aga kleit mis maksab 64+ € peaks olema vooderdatud. See annaks esiteks kleidile kvaliteeti juurde ja teiseks oleksin ma siis nõus ka seda summat maksma. Antud juhul oleks ma selle kleidi ostu isegi kaalunud, kui sellel oleks olnud vooder. Seal poes olid ka teistsugustest kangastest samas stiilis kleidid, mis ei pruugi olla seest nii karused, aga neid ma ei proovinud. Kõige pilkupüüdvamad olid ikkagi rahvusmustritest kleidid seega muu mind ei huvitanud.

Kui seda postitust peaks lugema keegi Keerukoja inimene või nende tuttav, siis võtke minu juttu kui konstruktiivset kriitikat, sest ma ei taha kedagi niisama kritiseerida, vaid pöörata tähelepanu pisidetailidele, mis võivad teinekord väga olulisteks osutuda. Vooder teeb iga asja kvaliteetsemaks, kasutan voodrit ka oma korsettide juures, kuid mitte alati. Olenevalt kliendi vajadustest. Siiski, minu korsettide pahemat poolt voodri puudumine oluliselt ei muuda, sest ma ei kasuta overlokki niikuinii. Keerukleidid olid overlokitud.


Ma kavatsen Keerukoja kleiti kindlasti kunagi osta, sest minul on õnneks kodus kapis vanaema (või ema) kantud kombineed, kuid siiski ootan, et ka keerukleidid saavad omale nahasõbralikuma voodri.

Igatahes soovin Keerukojale edu ja lennukaid ideid, ning kes tahab nendega lähemat tutvust teha siis http://www.keerukoda.ee/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...